Recept

Ingrediënten

  1. Gamba’s 500 gram
  2. Sap van 2 limoenen of 1 citroen
  3. Chili flakes 1 tl
  4. Knoflook 2 tenen
  5. Peper en zout naar smaak
  6. Olie een goede scheut
  7. Tomaten (1/2 tomaat pp)
  8. Peterselie (besprenkelen als garnering)

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.
Pel de gamba’s en maak indien nodig schoon.  Bak ze in de olie, knoflook, limoen en chili flakes. Bak ze nog niet helemaal gaar. Als ze een beetje roze beginnen te worden, haal je ze van het vuur en tevens ook uit de pan.
Snij de tomaten doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Dit werkt het beste met een lepeltje. Daarna goed bestrooien met peper en zout en vullen met 1 tot 2 gamba’s. Tot slot dan nog even 5 bakken in de oven.