Kooklessen werkt samen met verschillende koks. Afhankelijk van de beschikbaarheid en de wensen van klant wordt er een geschikte kok benaderd om de kookworkshop in goede banen te leiden. (Wij zijn altijd op zoek naar gezellige zelfstandig werkende koks om aanvragen op te volgen: 06-24571309.)

Saman Waterval

Saman Waterval is de naam, 31 jaar, geboren op het mooie bounty eiland Sri Lanka en opgegroeid in het bourgondische Eijsden, gelegen in Zuid Limburg.

Dit is de plek waar op het op het gebied van koken allemaal begon: moeders keuken. Zij leerde mij de basis van het koken.

Ik was dan ook regelmatig te vinden in de keuken op een krukje naast mijn moeder bij het fornuis.

Ronny

Ronny: Voedingsdeskundige, kok en ondernemer met een missie!

Als puber wist ik het al: ik ga iets in de biologie doen! Wat dat ‘iets’ precies zou worden, daar had ik geen idee van. Nou, dat is een heel bijzonder levenspad geworden!

De eerste 14 jaar heb ik voor en in de klas doorgebracht, eerst als technisch onderwijsassistente en later als docent biologie en gezondheidskunde.

In 2000 ben ik uit het onderwijs gestapt en heb als consultant en later projectmanager kennis gemaakt met de commerciële wereld, overheden en het ICT-werkveld. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en na 14 jaar ICT ben ik weer de boeken in gedoken. Na twee jaar van studeren mocht ik mezelf Voedingsdeskundige en ‘Groene kok’ (Groene Kookacademie Koks) noemen en daarmee was Voeding&Z een feit!

Website: https://www.voedingenz.nl/

Bob

Koken met Bob staat voor BBQ-workshops en BBQ live catering, en is gevestigd in het midden van het land. Mocht je kipsateetjes op verbrande houten stokjes en suffe worstjes verwachten dan ben je hier aan het verkeerde adres, ik breng authentieke BBQ! Smokers, Kamado’s met gloeiend houtskool, open vuur met eiken- en fruithout gestookt. Hele Côte de Boeuf, staartstuk, Spicy chickenwings en 16 uur gegaarde spareribs.

Houd je van lekker eten, om het te maken en op te eten, dan is een kookworkshop een echte aanrader.
Ik kom naar je toe op het werk, bij je thuis of het kan bij de sfeerlocatie van Koken met Bob.

Een kookworkshop leent zich bij uitstek voor een teamuitje, vrijgezellenfeest of gewoon voor gezelligheid met vrienden.
Met een workshop koken leer je meer over de ingrediënten, bereidingstechnieken en ga je zelf aan de slag en proef en geniet je van de heerlijkste gerechten. Dit alles onder begeleiding van een professionele chef-kok.

Website: https://kokenmetbob.nl/

Jantien

Jantien van der Meer :

‘Naast mijn kennis van de veganistische keuken, specialiseer ik mijzelf in een cross-over tussen verschillende wereldkeukens en voedingsfilosofieën, bijvoorbeeld de Ayurvedische en vedische keuken, macrobiotiek en raw food. De presentatie van de gerechten, snacks en dranken zijn voor mij net zo belangrijk als de smaak en voedingswaarde. Creativiteit is kenmerkend voor mijn gerechten’

Een workshop voor jouw gezelschap is bij mij nooit standaard, maar maatwerk. Wil je meer leren over vlees of kaas vervangen? Of een vegan high tea koken? Laat het ons weten en ik maak met veel plezier een workshop op maat voor jullie.

Paulami

Ik ben opgegroeid in Mumbai, in het westen van India. Mijn ouders maakten er een sport van om iedere vakantie, vrije dag en andere gelegenheid te benutten om mij en mijn broertje kennis te laten maken met andere plekken in India. We aten er in lokale restaurants en sliepen in pensions en bij andere mensen thuis om te regio te ervaren.

Dit heeft me, zonder dat ik er op dat moment erg in had, enorm geholpen: niet alleen bij het verbreden van mijn horizon, maar ook bij de ontwikkeling van mijn kennis over de Indiase keuken. Ik ben mijn ouders hier dankbaar voor.

Alle gerechten heb ik geleerd van mijn moeder, schoonmoeder, buren, vrienden en huisgenoten met wie ik tijdens mijn studietijd lief en leed en dus ook de keuken deelde. Nu heb ik er een missie van gemaakt om iedereen in Nederland de breedte en diepte van Indiaas eten te laten leren via mijn kookworkshops, diners, catering en natuurlijk via mijn kookboek(en).

Liefs, Paulami

 

Website: https://spicetrip.nl/

Bas

De Mobiele Kok heeft één belangrijke missie: ervoor zorgen dat haar klanten dag na dag tevreden zijn en volop genieten van de lunch, hapjes of andere lekkernijen die door De Mobiele Kok bereid zijn. Om daarvoor te zorgen, heeft De Mobiele Kok een team met echte kook specialisten samengesteld. Zij waarborgen dagelijks de kwaliteit van de gerechten. Naast het verzorgen van catering kunnen wij ook workshops organiseren. Dit kan bijvoorbeeld met een groep vrienden, tijdens een vrijgezellenfeest of als teambuilding. U beleeft een culinair avontuur waarbij het samenzijn, het samenwerken, de gezelligheid en natuurlijk het lekkere eten centraal staan. Enkele ideeën:
  • Italiaans
  • Hollands
  • Spaans (tapas)
  • Mediterraans
  • Patisserie
  • Basis kookcursus
  • Horse d’oeuvre (verschillende voorgerechtjes)
  • Salades & dressings
  • Seizoensgerechten (zoals wild, asperges, aardbeien)

Meer informatie over De Mobiele Kok.